Bild från Port of Trelleborg Swimrun förra året.

Bild från Port of Trelleborg Swimrun förra året. Foto: Team Trelleborg Triathlon

Hamndagen visar styrkeprov i vått och torrt

Port of Trelleborg Swimrun arrangeras för andra året

TRELLEBORG.

För andra året arrangeras Port of Trelleborg Swimrun i hamnen på Hamnens Dag. ”Vad jag vet är vi den enda tävlingen i Sverige inne i en hamn, det är häftiga förhållanden”, säger tävlingsansvarige Martin Leidersdorff från Team Trelleborg Triathlon.

Av
Markus Celander

I swimrun simmar och springer de tävlande om vartannat längs en bana.

I Trelleborg förra året deltog 42 män och kvinnor, berättar Martin Leidersdorff.

– Det låter kanske inte så mycket, men swimrun är ingen stor sport. Och med tanke på att det var första året för oss som arrangör så var det ett lagom antal.

I år väntar de sig fler deltagare, men har satt ett tak på max 100 startplatser.

Simsträckorna i swimrun sker vanligtvis i öppet vatten. Det gäller också för den längsta sträckan på 15,2 kilometer i Port of Trelleborg Swimrun. Men övriga simsträckor sker inne i hamnen, vilket gör tävlingen unik, förklarar Martin Leidersdorff.

– Det är häftigt. Jag vet ingen annan swimrun i Sverige som hålls inne i en hamn.

Att simsträckor hålls inne i hamnen innebär ytterligare en anledning till att Trelleborgstävlingen sticker ut, berättar Martin Leidersdorff.

– Man kan tävla singel. Annars är det bara par som gäller på grund av säkerhet – arrangörerna håller så klart koll, men på öppet vatten ska man vara två som håller koll på varandra.

Bild från Port of Trelleborg Swimrun förra året.

Bild från Port of Trelleborg Swimrun förra året. Foto: Team Trelleborg Triathlon

Distanserna i Trelleborg är tre varv på 9,5 kilometer samt fem varv på 15,2 kilometer. De som tävlar individuellt kan även välja en tredje sträcka som är ett varv på 3,5 kilometer.

Port of Trelleborg Swimrun äger rum i Trelleborgs hamn på Hamnens Dag den 7 september klockan 10–14. Arrangörer är Team Trelleborg Triathlon och Trelleborgs Hamn. Sista anmälningsdag är den 24 augusti på www.portoftrelleborgswimrun.se. I mån av plats kan man anmäla sig tävlingsdagen. På Facebookevenemanget Port of Trelleborg Swimrun 2019 kan man följa uppdateringar.

Publicerad 06 September 2019 07:00