Två nya planer kommer att anläggas inom en femårsperiod.foto: chroma arkitekter
Två nya planer kommer att anläggas inom en femårsperiod.foto: chroma arkitekter
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Skiss på nya rugbyplaner färdig


TRELLEBORG. Tack vare en nyligen godkänd handlingsplan för två nya rugbyplaner vid Pilevallen, ser det nu ut som att Pingvin rugby club får fortsätta spela sina matcher där.

I slutet av februari beslutade fritidsnämnden att godkänna en handlingsplan för utökning av Pilevallens rugbyplaner inom en femårsperiod, 2017 till 2021.

Anledningen till att handlingsplanen har tagits fram, är att Svenska rugbyförbundet inte godkänner den nuvarande planen för spel i Allsvenskan bland annat på grund av att den är för liten. Med hjälp av handlingsplanen kan klubben spela sina matcher på Pilevallen fram tills dess att nya, större planer är klara. När inom tidsspannet 2017-2021 det kan bli, är än så länge för tidigt att säga, enligt Jörgen Flink, kultur-och fritidschef i Trelleborgs kommun.

Enligt Pingvin rugby clubs ordförande Daniel Sörensson, har föreningen redan fått ett muntligt ok från Svenska rugbyförbundet. Nu ska man skicka in en skriftlig ansökan. Ges dispensen kommer det betyda mycket för klubben, säger han.

– Absolut, de sista fyra, fem åren har föreningen växt mycket. Detta kommer även att hjälpa ungdomssidan mycket, även för dem har planen varit för liten. Det blir ett lyft för hela klubben, säger han.

Pingvin rugby clubs seniorer har spelat i högsta serien, Allsvenskan, i flera år. De senaste två åren har man kommit tvåa.


Publicerad: 14. mars 2017 07:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Trelleborg

Startsidan just nu