Trelleborgs FF lånar Marko Johansson från Malmö FF.

Trelleborgs FF lånar Marko Johansson från Malmö FF.

Trelleborg lånar MFF-talang

"Ett bra steg för mig"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Trelleborgs FF har gjort klart med en ny målvakt. Malmö FF-talangen Marko Johansson lånas in hela säsongen.
– Jag känner att det här är ett bra steg för mig. Om jag får spela ett år i Superettan är jag väl förberedd för att komma tillbaka och konkurrera om platserna i Malmö FF, säger Marko Johansson i ett pressmeddelande.
Trelleborgs FF fortsätter att värva från Allsvenskan klubbar. Tidigare i vintras gjorde klubben klart med Robin Nilsson från Gefle. Nu är det klart att man lånar den unge MFF-målvakten Marko Johansson. Lånet sträcker sig hela 2017.
– Det här en bra lösning för alla parter. Marko har varit uppe och tränat med MFF:s A-trupp i två år och tar jämna kliv uppåt. Nu hoppas vi att han ska ta ytterligare kliv och konkurrera om en plats i TFF:s A-lag. Tar han en plats i Superettan kommer det att stärka hans utveckling, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.
Målvakten gjorde A-lagsdebut redan som 16-åring när han hoppade in i Champions League-kvalet mot FK Žalgiris Vilnius. Förra säsongen spelade talangen framför allt i MFF:s U19-lag men gjorde även en del U21-matcher.
–Jag känner att det här är ett bra steg för mig. Om jag får spela ett år i Superettan är jag väl förberedd för att komma tillbaka och konkurrera om platserna i Malmö FF, säger Marko Johansson

Publicerad 13 January 2017 16:00