TFF är redo – ska skrälla igen

"Det har hänt större skrälla än så"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Idag spelar Trelleborgs FF för första gång kvartsfinalen i Svenska cupen sedan 2003. Då ska man se till att resan inte stannar uppe i Östersund.
– Det har hänt större skrälla än så, säger Kristian Haynes.
Trelleborgs FF har fått en härligt start på säsongen. Efter segern förra helgen mot Landskrona BoIS tog sig laget vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen där allsvenska Östersund väntar idag.
– Det känns bra så klart. Det blir en härlig uppgift och utmaning, kan man ju säga lite kortfattat. Vi har tagit oss vidare och det känns bra. Nu blir det väldigt inspirerande med en tävlingsmatch mot ett bra motstånd, säger Kristian Haynes.
Uppladdningen inför matchen började på allvar igår. Laget åkte från Trellborg strax efter sju och skulle enligt schemat vara framme drygt 13 timmar senare. En lång resa som trots allt inte var allt för jobbig eftersom klubbens första kvartsfinal i Svenska cupen sedan 2003 väntar.
– Det känns som en av de största matcherna på många år för klubben. Det ska bli väldigt kul. Vi hade en svår grupp först som vi hanterade bra och sen var det väldigt starkt att vinna mot Landskrona i en match som var lite speciell. Och nu har vi lottats mot ett skickligt lag som gjort det väldigt bra.
Östersund har charmat fotbollsverige de senaste åren. I fjol gjorde laget sin första säsong i allsvenskan där man slutade på en åttonde plats.
– Jag skulle säga att det är rolig att möta ett lag som kommit fram genom sitt sätt att spela. De försvarade sig inte kvar i allsvenskan. Det är roligt för svensk fotboll att de har den idéen som de har.
Haynes är givetvis nöjd med hur laget har presterat så här långt under försäsongen. Men TFF är inte nöjda och idag går laget för att ta sig till semifinal.
– Det har hänt större skrälla än så. Östersund kommer att få kämpa hårt i 90 minuter. Vi ska störa deras spel, vara ett svårslaget lag och ge dem en rejäl match.

Publicerad 11 March 2017 11:00

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag