Rockklubben ?Roxy ska bli ett återkommande arrangemang, åtminstone varje vår och höst. På premiären blir det även releasefest för Franks första fullängdare ”Tattoos’n’Booze”. ?Foto: Pressbild

Rockklubben ?Roxy ska bli ett återkommande arrangemang, åtminstone varje vår och höst. På premiären blir det även releasefest för Franks första fullängdare ”Tattoos’n’Booze”. ?Foto: Pressbild

Släpper nytt – och startar klubb

Trelleborgsrockarna i Frank firar dubbelt upp i Parken den 2 april

TRELLEBORG. ?Medlemmarna i Frank är rutinerade rockrävar, men de har knappast skrotat rockdrömmen. Den 2 april släpper de albumet ”Tattoos'n'Booze” – och kickar igång rockklubben Roxy i Parken i Trelleborg.
– Det är folk som har sagt till oss att vi är äldre men låter unga, och det är en riktigt bra komplimang, säger Johan Widerberg som sjunger och spelar gitarr i bandet.
– Nu spelar vi på våra egna villkor. Upplevelsen av att vara ute på turné med sina vänner och spela på riktigt bra ställen är viktigare än att tjäna pengar, fortsätter han.
Frank föddes ur resterna av rockbandet Lovehandles. Johan Widerberg startade bandet tillsammans med gitarristen Mikael Delén.
– Jag och Micke har känt varandra sedan vi var åtta år gamla och har spelat i olika band sedan 80-talet.
Bland annat var de med i rock-SM med bandet Emerald, som förutspåddes bli Europes arvtagare.
Om Lovehandles var tung metal så är Frank mer svängig, klassisk gitarrbaserad ”AC/DC-rock”, säger Johan Widerberg.
– Det är positiv musik som jag tror är lätt att ta till sig.

Egen studio
Den nya skivan innehåller tio låtar och bandet har spelat in den under det senaste halvåret.
– Vi har egen studio som vi spelar in i, det är nästan en förutsättning för att få tiden att räcka till när man har familj.
Den 20 mars släpper bandet en video till öppningsspåret på skivan, ”Hail to the king”. Videon är inspelad på gamla museet i Trelleborg.
Omslaget till skivan har utformats av tatueraren Johan Nilsson.
– Det är därför vi har döpt skivan till ”Tattoos 'n Booze”. Det rymmer både en ordlek och klassiska rock 'n'roll-symboler.
– Och precis som bandnamnet antyder så vill vi att det ska vara ärligt och uppriktigt. Det ska inte bara vara snygga produktioner, man ska kunna leverera live också, poängterar Johan Widerberg.
Den 2 april är inte bara datumet för nya skivan. Det blir även premiär för rockklubben Roxy i Parken i Trelleborg. Tanken är att köra åtminstone två gånger per år, varje vår och höst.

Rätt stämning
– Vi har saknat en riktig rockklubb här i Trelleborg, och vi hoppas att fler tycker det är ett bra initiativ. Vi tänkte bjuda in några olika band varje gång och klä in hela lokalen i svarta tyger och färgad belysning för att få den rätta klubbkänslan.
Vid premiären spelar förutom Frank, Svedalabandet Bulldoggs och T.A.J. från Malmö. Roxy kommer att drivas som en medlemsklubb, och därför gäller bara förköpsbiljett. Se Facebook-eventet för mer information.

Missa inte!
Releasefest och premiär för rockklubben Roxy. Parken den 2/4, klockan 20–01.

Frank

Bildades 2012 ?av några medlemmar i bandet Lovehandles.
2013 kom? EP:n ”Fade into black”. Den 2 april ?släpps albumet ”Tattoos 'n' Booze”.
Bandet består av:
Johan Widerberg: ?sång och gitarr.
Mikael Delén: ?gitarr.
Magnus Trulsson: ?bas.
Johan Carlström: ?trummor.

Publicerad 10 March 2015 05:00