En man lurades att betala 1000 kronor i förskott via betalappen Swish för en mobiltelefon han hittat på en annons på Facebook. Telefonen skickades aldrig.

En man lurades att betala 1000 kronor i förskott via betalappen Swish för en mobiltelefon han hittat på en annons på Facebook. Telefonen skickades aldrig. Foto: Andreas Holm/Mostphotos

Köpte mobiltelefon i god tro – blev lurad

Betalade förskott via Swish

TRELLEBORG. Mannen hittade en annons på Facebook och slog till. För att få sin nya mobiltelefon krävdes bara en förbetalning. I god tro betalade mannen som sedan dess inte sett röken av en mobiltelefon.

Av
Andreas Holm

Köpet och bedrägeriet ska ha genomförts någon gång mellan den 2 och 9 januari. Enligt polisen ska mannen från Trelleborg fått kontakt med en person på Facebook som sålde en mobiltelefon. De kom överens om ett slutpris på 4 000 kronor. En delbetaltning på 1000 kronor skulle skickas via Swish innan telefonen skulle skickas iväg.

Mannen betalade en tusenlapp men har sedan dess inte fått sin mobiltelefon eller några pengar tillbaka. En anmälan om annonsbedrägeri har upprättats. I nuläget har polisen ingen misstänkt.

Publicerad 10 January 2019 13:00