Foto: Mostphotos

Tjänsteman på Migrationsverket sparkas efter omfamning av kollega

Mannen uppgav att händelsen visade på hans "samarbetsvilja"

SKÅNE.

En man som arbetat på Migrationsverket omfamnade en kvinnlig kollega och höll fast henne i 40 sekunder. Händelsen fångades på övervakningsfilm. Arbetsgivaren anmälde händelsen till polisen som senare la ner förundersökningen om misshandel. Men nu får mannen sparken.

Av
Felix Alnemark

Händelsen har utretts av Migrationsverkets personalansvarsnämnd som menar att ofredande var djupt kränkande för kvinnan. När nämnden granskat filmen noteras att mannen hållt fast kvinnan och petat på henne. Han har också dragit i hennes kläder och klappat till hennes kind så att huvudet flyttades.

Mannen har själv uppgett att händelsen visat på hans "samarbetsvilja" eftersom han skrattar och ler. Han vidgår dock att han var missnöjd med kollegans bemötande. Enligt utredning sa han "”nu är det bara du och jag här och enbart gud är vårt vittne” under händelsen.

Mannen har vikarierat som arbetsmiljöombud på arbetsplatsen och borde känna till vad som gäller kring kränkningar och sin arbetsgivarens syn på dessa, anser nämnden. De anser också att händelsen är ofredande och en brottslig handling.

Mannen har nu fått sparken. Händelsen har varit anmäld till polisen men förundersökningen lades ner i brist på bevis.

Samma person åtalsanmäldes under 2018 för våld mot en klient men den utredningen lades ner av åklagare på grund av bristande bevisning.

Publicerad 08 May 2019 11:54