Nea fick sitt finger avslitet på en lekplats i Lund, dit hon åkt med sin lillebror, pappa Mattias och mamma Karima.

Nea fick sitt finger avslitet på en lekplats i Lund, dit hon åkt med sin lillebror, pappa Mattias och mamma Karima. Foto: Privat

Efter lekplatsolyckan: Neas finger går inte att rädda

Fyraåringens avslitna finger läkte inte som önskat

TRELLEBORG.

Fyraåriga Neas finger går inte att rädda. Lokaltidningen skrev om olyckan på en lekplats i Lund för ett par veckor sedan där hennes ena pekfinger slets av. Fingret syddes fast men nu har familjen fått beskedet att fingret inte går att rädda.

Av
Mattias Grenholm

Det var i början av juli som Trelleborgsfamiljen var på utflykt i Lund och besökte en lekplats i Stadsparken. Rutschkanan Nea åkte i visade sig vara trasig och fyraåringen hade oturen att få in fingret i en glipa vilket slutade i att det slets av.

Hon opererades på handkirurgen i Malmö och familjen fick då beskedet att chanserna att hon skulle få behålla sitt finger var cirka 30 procent.

Nu har familjen fått beskedet att det tyvärr inte går.

På Facebooksidan Stötta Nea, som Neas föräldrar lagt upp för att uppmärksamma sin dotters öde och ge andra möjlighet att ge stöd, skriver de:

"Tack för allt fint stöd för Nea! Men igår dog tyvärr vårt sista hopp precis som den delen av fingret som doktorn sytt på gjort. Nu finns det ingen mer ovisshet utan Neas pekfinger blir aldrig som förr utan kommer vara en bit kortare än det andra."

Publicerad 18 July 2019 15:00