Tobias Jönsson ser fram emot sin första säsong på Bingsmarkens camping, som öppnar i april. Under vintern väntar hårt jobb med att göra om i princip allt.

Tobias Jönsson ser fram emot sin första säsong på Bingsmarkens camping, som öppnar i april. Under vintern väntar hårt jobb med att göra om i princip allt. Foto: Emma Brännman

Han tar över Bingsmarkens camping

Utlovar pizzeria och pool på området

BINGSMARKEN.

Entreprenören Tobias Jönsson blir Bingsmarkens campings nya ägare. Han planerar att bygga pizzeria, pool och padelbana för att rusta upp campingplatsen.

Av
Jonatan Westerlind

Bingsmarkens camping har länge varit nergången. I maj beslutade kommunen om att göra en upphandling för att hitta en ny ägare som skulle få chansen att rusta upp den. Nu står det klart att det blir entreprenören och Skurupssonen Tobias Jönsson.

– Det är ett jätteroligt projekt att ge sig in i. Det kan också bara bli bättre, säger han.

Sedan tidigare har han stor erfarnehet av företagande. Han driver poolföretaget Nemi Syd, Eventpiloterna och Svaneholms slotts restaurang. Att nu ge sig in campingvärlden ser han fram emot.

– Jag är själv campare. Vi åker med familjen till Böda en gång om året så jag vet hur en camping ska se ut och drivas, säger Tobias Jönsson.

Framöver har han stora planer för Bingsmarkens camping. Tobias Jönsson vill rusta upp den rejält.

– Det behöver målas om, byggas nya toaletter, vi ska bygga en pizzeria och håller på att projektera för en padelbana. Vi har en investeringsplan som vi ska följa. Det ska bli riktigt bra det här, säger han.

Exakt hur mycket pengar han kommer lägga ner i projektet kan han inte säga någonting om. Men målet med upprustningen har han klart för sig.

– Den ska få fler stjärnor. Det hade varit kul med fem stjärnor men vi får se, säger han.

Tobias Jönsson planerar för pool, pizzeria och padelbana på Bingsmarkens camping.

Tobias Jönsson planerar för pool, pizzeria och padelbana på Bingsmarkens camping. Foto: Emma Brännman

Publicerad 11 October 2019 07:00