En glad Irene Nilsson, rektor på Smygeskolan tog emot priset. För prispengarna ska det köpas in nya böcker till skolbiblioteket.

En glad Irene Nilsson, rektor på Smygeskolan tog emot priset. För prispengarna ska det köpas in nya böcker till skolbiblioteket. Foto: Trelleborgs kommun

Smygeskolan läste längst i Läslovstävling

TRELLEBORG.

400 843 minuter eller drygt 6 680 timmar. Så länge läste eleverna totalt under Läslovstävlingen som arrangerades av skolbibliotekarierna i oktober och november. Vann gjorde Smygeskolan med 49 975 minuter eller cirka 833 timmar.

Av
Åsa Meierkord

Tävlingen arrangerades i alla Trelleborgs grundskolor, från förskoleklass till årskurs sex. Pilevallskolan och Västra Alstad skola vann andra respektive tredje pris i Läslovstävlingen. Skolorna tävlar som lag där vinnaren är den skola som har läst längst tid per deltagare under två veckor.

Läslovspriset bestod av av en pampig pokal, diplom och en värdecheck på femtusen kronor. För prispengarna ska skolan köpa nya böcker till biblioteket.

– Eleverna har lyft på elevrådet att de ville få nya böcker i biblioteket. Det gör det extra roligt att vi nu får detta bidrag till vårt bibliotek, säger Irene Nilsson i en kommentar på kommunens hemsida.

Inför tävlingen peppade skolbibliotekarierna och lärarna eleverna och påminde dem om fördelarna med att läsa. Irene Nilsson tror också att även föräldrarna bidrog till resultatet genom att påminna barnen om att läsa på fritiden.

– Eleverna på Smygeskolan läste 232 minuter per person och tillsammans totalt 49 975 minuter. Det är ett mycket imponerande resultat, säger Irene Nilsson.

Publicerad 16 December 2019 08:17