2, 9 miljoner kronor är inget dåligt tillskott i kassan innan jul.

2, 9 miljoner kronor är inget dåligt tillskott i kassan innan jul. Foto: Pressbild/Svenska Spel

Trelleborgare plockade hem 2,9 miljoner i lottovinst

20 år gammal lottorad gav till slut resultat

TRELLEBORG.

Onsdagskvällens Lotto gav årets första miljonvinst till en vinnare i Trelleborg. Raden som prickade in 7 rätt tillhör en kvinna i 70-års åldern som fick sig en ordentlig chock när hon fick reda på att hon vunnit drygt 2,9 miljoner kronor.

Av
Åsa Meierkord

Av totalt 2,5 miljoner spelade rader var det bara kvinnans rad som prickad in alla rätt. Hon hade en rad med 7 rätt och en rad med 6 rätt vilket gav Trelleborgaren den totala vinstsumman på 2 905 328 kronor meddelar Svenska Spel i ett pressmeddelande.

När Svenska Spels vinnarkommunikatör Natalie Wallin ringde kvinnan på onsdagskvällen för att gratulera till vinsten var hon just i färd med att lägga på luren då hon trodde det var en telefonförsäljare, innan hon fick höra att hon just blivit miljonär.

─ Jag tror inte på det förrän jag har sett det själv, svarade kvinnan när hon fått dragningens 7 siffror upplästa.

När Svenska Spel ringde kvinnan igen dagen efter var hon fortfarande lika förvånad över vad som hänt, men mer samlad än kvällen innan och bad om ursäkt för sin något skeptiska framtoning.

─ Det är svårt att ta in att jag har vunnit. Kommer nog ta ett tag att landa i det, sade kvinnan.

Raden som tillslut gav miljonvinsten har spelats i över 20 år av olika personer. Den började spelas av kvinnans man och hans arbetskollegor som gjorde en rad bestående av deras födelsedagar. Med tiden har folk droppat av och tillslut tog kvinnan i 70-års åldern över den för några år sedan.

─ Jag har aldrig behövt fantisera om att vinna pengar för jag har aldrig trott att det ska hända. Jag har spelat för att jag har tänkt att det går till välgörande ändamål. Jag har aldrig haft så här mycket pengar.

Nu när pengarna finns planerar kvinnan att bland annat renovera sitt badrum.

─ Det kan nog bli en extra fin jul också, avslutade kvinnan som vill var anonym.

Vinsten på drygt 2,8 miljoner kronor såldes på Direkten Entré i Trelleborg.

Publicerad 16 December 2019 08:00