Foto: Hanna Stefansson

"Vi kommer bli bättre på att välja plagg som vi kan bära länge"

Modetrenderna nästa år

NYÅR. Hållbarhet och klädskam i garderoben 2020. Hanna Stefansson är modestylist född i Ängelholm, numera bosatt i Köpenhamn. Hon arbetar som creative director, skribent och fotograf.

Av
Eli Wrethov

Vad kommer att vara trendigast 2020?

– Hållbarhet, transparens, bra kvalitet. Jag tror att vi kommer bli bättre på att välja plagg som vi kan bära länge i bra material som funkar över säsongerna.

Om jag ska satsa på ett plagg att införskaffa i år – vad bör det vara?

– Något som känns riktigt du. Kanske ett plagg som gör dig nostalgisk men framför allt glad. Den typen av plagg håller ofta länge och höjer humöret.

Vad ska jag slänga ut från garderoben?

– Plagg som inte passar, som är obekväma eller inte gör dig glad. Men inget ska slängas. Skänk istället vidare till vänner eller någon form av insamling, så kan kläderna få nytt liv.

Vem kommer vara årets stilikon?

– Det bästa är om alla har många olika personer att se upp till och inspireras av. Personlig stil är det bästa som finns. Mina stilikoner är personer som bär massa färg med en självklar självsäkerhet.

Hur klädsamt är klädskam?

– Både mode och resor har varit mina största intressen de senaste tio åren och det är även intressen jag byggt upp mitt jobb och företag kring – två av de största klimatbovarna. Jag har både klimatångest och klädskam. Jag försöker dra ner på olika sätt, men kunde göra mer. Jag älskar vintage och försöker inspirera till den typen av köp. Det är dubbelt och det är svårt och vi alla måste vi tänka om en del.

Publicerad 27 December 2019 00:00