Hemsö köper ett halvt kvarter i Trelleborgs stadskärna. En av fastigheterna är gamla Åhlénshuset.

Hemsö köper ett halvt kvarter i Trelleborgs stadskärna. En av fastigheterna är gamla Åhlénshuset. Foto: Julia Pileby/arkiv

Åhlénshuset i city har ny ägare

"Vi är mycket glada över att kunna bidra till Trelleborgs stadsutveckling"

TRELLEBORG.

Fastighetsbolaget Hemsö är ny ägare till flera fastigheter i Trelleborgs stadskärna. Bolaget tar över Thelinska Magasinet och gamla Åhlénshuset som stått tom i flera år.

Köpet innefattar ett halvt kvarter i centrala Trelleborg och investeringen uppgår till cirka 80 miljoner kronor. De förvärvade fastigheterna ingår i Abitares konkursbo och de största hyresgästerna i handelsfastigheten är i dag H&M, Swedbank och Region Skåne.

– Vi är mycket glada över att kunna bidra till Trelleborgs stadsutveckling. Trelleborgs kommun går en intressant framtid till mötes med fokus på tillväxt och intressanta stadsbyggnadsprojekt. Vi ser en stor utvecklingspotential i fastigheterna och kommer nu att påbörja planeringen för området med inriktning på samhällsservice, säger Robert Cardell, Projektutvecklare på Hemsö i ett pressmeddelande.

Totalt förvärvar Hemsö ett halvt kvarter i centrala Trelleborg bestående av tre befintliga fastigheter på 5 900 kvadratmeter och byggrätter på 15 000 kvadratmeter.

Även Mikael Rubin (M), kommunstyrelsens ordförande är nöjd över att fastigheterna har fått en ny ägare.

– Det är med stor glädje och tillförsikt vi kan konstatera att arbetet med kvarteret Herkules nu kan gå vidare. Abitares konkurs har bromsat utvecklingen i detta Trelleborgs mest centrala kvarter och nu hälsar vi Hemsö varmt välkomna och vi ser fram emot att få vara en del i omdaningen, säger Mikael Rubin.

Hemsö

Hemsö förvaltar och utvecklar fastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Bolagets vision är att vara den bästa fastighetsvärden för samhällsservice.

Fastighetsbeståndet består av 353 samhällsfastigheter med ett sammanlagt marknadsvärde på 42,6 miljarder kronor.

Fastigheterna finns i Sverige, Finland och Tyskland. I Sverige är hyresgästerna till största delen stat, landsting, kommuner och privata företag. I Finland är hyresgästerna kommuner och privata företag. Hyresgästerna i Tyskland är större privata operatörer av äldreboenden.

Hemsö ägs av Tredje AP-fonden till 85 procent och av AB Sagax till 15 procent, direkt och indirekt.

Källa: Hemsö

Publicerad 10 January 2019 10:03