Magged Khalidy och Marcus Persson fortsätter sin Burger King-expansion. I juni öppnar de i Trelleborg.

Magged Khalidy och Marcus Persson fortsätter sin Burger King-expansion. I juni öppnar de i Trelleborg. Foto: Markus Celander

Burger King öppnar vid Hedvägen

"Vi har letat lokal i Trelleborg i flera år och nu har vi äntligen kommit i mål"

TRELLEBORG.

Om några månader får Trelleborg sitt första Burger King.
– Vi tror att trelleborgarna längtar efter riktiga hamburgare, säger franchisetagaren Marcus Persson utan att blinka.

Av
Markus Celander

Marcus Persson driver tillsammans med Magged Khalidy nio Burger King-restauranger – Ollebo, Bulltofta, Limhamn, Lockarp, Ystad, Hässleholm, Ronneby, Landskrona och Burlöv Center.

I mars öppnar de i Eslöv och i juni i Trelleborg.

– Vi har letat lokal i Trelleborg i flera år och nu har vi äntligen kommit i mål, säger Marcus Persson.

Anledningen är den nya handelsplats som ska byggas strax norr om rondellen Hedvägen-Västra Ringvägen. Här ska deras restaurang ligga.

– Vi tvekade aldrig. Vi tror på en växande Trelleborgsmarknad, säger Magged Khalidy.

Snett mitt emot ligger redan McDonald´s och ännu längre västerut, vid Maglarpsrondellen, ligger Sibylla. City verkar inte vara eftertraktat av hamburgerkedjorna, med andra ord.

– Det är ett vanligt förekommande fenomen överallt numera, inte bara i Trelleborg. Höga hyror och dålig tillgänglighet driver företagen ut ur city. För oss var det aldrig aktuellt att öppna inne i Trelleborgs centrum, säger Marcus Persson.

– Det blir allt svårare att ta sig fram med bil inne i städerna, och vi behöver ju drive thru – 50 procent av vår omsättning kommer från den, konstaterar Magged Khalidy.

Att Burger King och McDonald´s ofta hamnar intill varandra är inte något problem ur konkurrenssynpunkt, menar han.

– Kanske att den som låg på platsen först tappar lite i början, men sedan jämnar det ut sig och tvärtom blir det så att vi drar kunder till varandra.

Hamnen i Trelleborg ska flyttas och det som idag är västra infarten, E22an längs vattnet, kommer att bli en lokalgata. Det beräknas att trafiken där då kommer att minska, från 18 000 till 4000 fordon per dygn.

– Den trafiken kommer att flyttas norrut till Hedvägen, så vi räknar med ett ännu bättre kundflöde när ombyggnaden är klar, säger Marcus Persson.

En sak som de båda poängterar är glädjen i att tillföra nya arbetsplatser till de orter där de startar Burger King-restauranger. I Trelleborg ska de snart rekrytera ett 30-tal personer.

– Både jag och Marcus började extrajobba på Burger King när vi gick på gymnasiet, säger Magged Khalidy.

Publicerad 10 January 2019 11:44