Maria Glawe med diplom från Svenska FN-förbundet.

Maria Glawe med diplom från Svenska FN-förbundet. Foto: Pressbild

Lärare på Söderslättsgymnasiet får FN-pris

TRELLEBORG.

Maria Glawe, lärare på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg, har utsetts till Årets FN-lärare av Svenska FN-förbundet ”för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan”.

Av
Markus Celander

Priset uppmärksammar särskilt betydelsefulla insatser för att öka kunskapen, engagemanget och förståelsen för globala frågor i skolan.

Motiveringen lyder:

”Genom ett stort engagemang och ett genomgående arbete med Agenda 2030 och de globala målen i sin undervisning inspirerar och uppmuntrar Årets FN-lärare både sina kollegor och elever på ett mycket kreativt sätt. Hon visar hur man med nyskapande och alternativa metoder såsom miljöpoesi kan finna spännande vägar till kunskap och intressera elever för globala frågor, även utanför skolan och lokalt i samhället. Därför tilldelas priset Årets FN-lärare 2019 Maria Glawe som gör globala målen till en naturlig del av elevernas vardag.”

I ett pressmeddelande säger Maria Glawe att utmärkelsen är ett värdefullt erkännande för arbetet hon gör med globala hållbarhetsfrågor och lärande för hållbar utveckling utifrån ett barnrätts- och ungdomsperspektiv.

– När såväl det lokala som globala perspektivet och kunskap sätts i ett sammanhang blir barn och unga engagerade. Med stort engagemang kommer jag fortsätta mitt medskapande arbete för att öka kännedom, kunskap och engagemang för lokala och globala hållbarhetsfrågor.

Som pris får Maria Glawe bland annat en studieresa till FN i Genève.

Maria Glawe har tidigare blivit utsedd till Sveriges bästa lärare och fått Guldäpplet för sina insatser inom skolan.

Publicerad 28 March 2019 09:47