Per Engleson och Krister Andersson, Öppna Sinnens styrelse, är några av de som har jobbat med att få ihop konstrundan.

Per Engleson och Krister Andersson, Öppna Sinnens styrelse, är några av de som har jobbat med att få ihop konstrundan. Foto: Fredrik Rubin/arkiv

Konst för alla sinnen intar slätten

Debutanter samlas i Bokenäs Konsthall i år

TRELLEBORG.

Över hundra utställare deltar i konstnätverket Öppna Sinnens konstrunda i påsk. Nytt för i år är att samlingsutställningen sker i Limhamns Folkets Hus och alla utställare som gör sin debut på konstrundan samlas i Bokenäs Konsthall.

Från Malmö i norr, till Smygehamn i syd, Skanör i väst och Skivarp i öst. Över hundra utställare deltar i konstnätverket Öppna Sinnens konstrunda i påsk.

Den stora samlingsutställningen 2019 är i år på Folkets Hus i Limhamn. Varje utställare som deltar i påskens konstrunda presenteras här med ett av sina konstverk. Öppna Sinnen kommer även att driva ett kafé i Folkets Hus där de konstintresserade kan slå sig ned och planera påskens konstsafari – eller vila ut efter den.

Samlingsutställningen i Limhamns Folkets Hus har öppet hela påsken klockan 10–17, precis som de enskilda gallerierna som medverkar i konstrundan.

En annan nyhet är för ”första-gångs-utställare”.

– Att måla tavlor hemma, ha det som hobby och skänka tavlor till sin familj, släkt och vänner, det är en sak. Men att ta steget fullt ut och visa upp sina konstverk i offentlighetens ljus, det är något helt annat. Jag kommer själv ihåg hur det var. Det var min dotter som övertalade mig att ställa ut, själv hade jag inte ens tänkt tanken. Bara tanken på att andra ska titta och bedöma ens konstverk kan vara skrämmande. Det är ett stort steg att komma ut i offentlighetens ljus. Det är här vi i Öppna Sinnen kan göra en stor del genom att lotsa våra medlemmar försiktigt in i konstens värld, säger Krister Andersson, styrelseledamot i Öppna Sinnen.

I årets konstrunda deltar också Bernstorps Gård som ligger mellan Vellinge och Höllviken, som utställningslokal för första gången.

10 – 17.

Övriga utställningslokaler

- Galleri Linné, Limhamns Folkets Hus.

- Lorensdal , Vellinge

- Galleri Engleson, Skanörs hamn.

- Galleri Fiskarstugan, Skanör.

- Galleri Stallet, Falsterbo.

- Köpmansmagasinet, Smygehamn.

- Galleri IsieTio, St Isie.

- Galleri Alma, Grönby.

I dessa gallerier och utställningsplatser finns utställarna närvarande.

Alla dessa gallerier samt den stora samlingsutställningen på Limhamn har gemensamt öppethållande hela påsken den 19-22 april, kl

Publicerad 08 April 2019 11:45