Beslutet om att etablera en året runt-camping öster om Dalabadet stöter åter på patrull.

Beslutet om att etablera en året runt-camping öster om Dalabadet stöter åter på patrull. Genrebild: mostphotos.com

Nytt nej till året runt-camping

TRELLEBORG.

Turerna kring Dalabadets året runt-camping fortsätter. Nu meddelar kultur- och fritidsnämnden att de säger nej till planerna eftersom det skulle stida mot lagen att ha vagnar som bostäder året runt på en camping.

Av
Åsa Meierkord

M- och KD styret ville etablera en året runt-camping på fotbollsplanen öster om Dalabadet men det blev inget beslut i ärendet i kommunfullmäktige eftersom Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet, Söderslättspartiet och Liberalerna tyckte att beslutsunderlaget var för dåligt.

– Den mest allvarliga kritiken är att vi inte har hört Kultur- och Fritidsnämnden i det här. Det är nämligen så att det är de som hanterar det. Kommunallagen är tydlig på det här hur vi bereder ärendet och det vore högst olämpligt att ta upp det här ärendet för beslut i dag, sade Henrik Silfverstolpe (L) under mötet i februari.

Nu har kultur- och fritidsnämnden underökt saken närmare och säger nej till året runt-boende på campingen. Det skriver Trelleborgs Allehanda .

Utökningen av campingen går bra. Men året runt-camparna kan inte tillåtas bli kvar året runt.

– Man får inte bo året runt på en camping. Detta är ett lagkrav. Vi kan helt enkelt inte godkänna det, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Thomas Nilsson (KD) till tidningen.

Publicerad 23 April 2019 09:54