Älgen stod och väntade ett par minuter vid vägkanten innan den sprang över vägen framför Ann-Sofies Martinez bil.

Älgen stod och väntade ett par minuter vid vägkanten innan den sprang över vägen framför Ann-Sofies Martinez bil. Foto: Ann-Sofie Martinez

Älg skådad på Söderslätt: "En mäktig känsla"

LILLA MARKIE.

Ann-Sofie Martinez och hennes man var på väg i bil till tågstationen i Östra Grevie när de plötsligt såg en älg vid sidan om vägen.

– Jag satt och fibblade med telefonen när min man sade "Är det där en älg?" Jag trodde att han skojade men när jag tittade upp så såg jag den. Den stod ute på fältet, fyra, fem meter från vägen, berättar Ann-Sofie Martinez.

Paret stannade bilen.

– Vi stod och väntade båda två. Skulle vi först köra eller skulle den gå över vägen? Till slut sprang den över och fortsatte i riktning mot Alstad och Östra Grevie.

Att älgar tar sig till Söderslätt hör inte till vanligheterna. Ann-Sofie Martinez som ursprungligen kommer från Örebro såg en älg i sin mormors trädgård när hon var liten, men aldrig på slätten.

– Det var en mäktig känsla. Jag var faktiskt lite skakig efteråt. Jag tyckte också lite synd om den. Var ska den ta vägen? Det finns ju bara några skogsdungar här ute, säger Ann-Sofie Martinez.

Var är älgen nu?

Ann-Sofie Martinez och hennes man såg älgen i går morse, då på väg i rikting mot Östra Grevie. Är det någon som har sett den sedan dess?

Mejla till redaktion.trelleborg@lokaltidningen.se

Publicerad 08 May 2019 00:00