I sovkojerna finns det USB-laddare, väckarklocka, luftkonditionering, lampor, WLAN och en gardin att stänga.

I sovkojerna finns det USB-laddare, väckarklocka, luftkonditionering, lampor, WLAN och en gardin att stänga. Foto: Pressbild/Bevis Nickel

Nu kan man sova som i Japan – på färjan

Sovkojer inspirerade av kapselhotell

TRELLEBORG.

Nu kan man sova som i en japansk mångmiljonstad när man tar färjan mellan Trelleborg och Tyskland. Stena Line har inrett sina färjor med sovkojer inspirerade av så kallade kapselhotell som är vanliga i Japan.

Tanken är att det ska vara ett kostnadseffektivt sätt att kunna sova och vila under resan. Sovkojerna rymmer en person och är på två kvadratmeter.

– Vi ser det som en innovativ lösning för en kostnadsmedveten målgrupp, som även värdesätter komfort och kvalitet, säger Martin Wahl, Travel Commercial Manager för Stena Lines linjer mellan Sverige och Tyskland i ett pressmeddelande.

Sovkojerna är 200 gånger 90 centimeter. Sina kläder och skor kan man låsa in i ett tillhörande värdeskåp.

Sovkojerna är 200 gånger 90 centimeter. Sina kläder och skor kan man låsa in i ett tillhörande värdeskåp. Foto: Pressbild/Bevis Nickel

Bagage kommer att kunna förvaras i låsbara skåp i nära anslutning till sovkojerna, som förutom madrass och lakan även är försedda med luftkonditionering, laddningsmöjligheter och wifi.

– Det här är kommer bli ett mycket bra sätt för unga människor, backpackers eller campare att resa billigt och bekvämt. Men vi ser även en målgrupp i affärsresenärer, säger Martin Wahl.

Resan mellan Trelleborg tar sex till sju timmar beroende på avgång. Sovkojerna finns på färjorna Mecklenburg-Vorpommern och Skåne, som trafikerar Trelleborg-Rostock.

Publicerad 08 May 2019 06:00