Susanne Sölvgren framför familjens husvagn strax innan avfärd mot Höör.

Susanne Sölvgren framför familjens husvagn strax innan avfärd mot Höör. Foto: Markus Celander

Susanne sist ut att lämna: "Det känns hemskt"

En epok över på Dalabadets camping

TRELLEBORG.

En epok är över. Lokaltidningen Trelleborg var med när den sista åretruntboende lämnade Dalabadets camping. "Det känns hemskt", säger Susanne Sölvgren.

Av
Markus Celander

Folk har bott året runt på Dalabadets camping de senaste 25 åren. Men kommunen har tecknat kontrakt med ny ägare som bara ska ha öppet april till september. Den siste april skulle alla det 30-tal husvagnar som tillhör de åretruntboende vara borta, men det dröjde tills nu för Susanne Sölvgren, som bott på campingen med sin man och son i sex år.

– Vi har hållit på och packat ihop i 14 dagar nu. I förrgår rev vi tält och golv. Jag har gråtit näsan varje dag, det känns psykiskt mycket knäckande, säger hon.

Susanne Sölvgren framför det som under sex år var familjens boplats.

Susanne Sölvgren framför det som under sex år var familjens boplats. Foto: Markus Celander

Golvplankorna ligger staplade vid flyttkartonger. Vänner till familjen hjälper till att lasta in i skåpbil samt koppla familjen Sölvgrens husvagn till en bil.

Anledningen till att de inte kommit iväg förrän nu är att de inte hittat någonstans att ta vägen förrän häromdagen, berättar Susanne Sölvgren.

– En bekant som bott här tidigare, som nu bor i Grottbyn i Höör, hörde av sig och sa att det var någon däruppe som flyttat och att en plats var ledig. Jag tog kontakt med campingen där direkt. Där är fint, det ligger vid Skånes djurpark, men det är långt bort för oss. Min man och son jobbar i Malmö och vi har varken bil eller körkort. Men vi hade inget val.

För ett par veckor sedan stängde campingägaren av elen för Sölvgrens och den andre som bodde kvar då, Lars Rasmussen. Tre dagar senare sattes elen igång igen, berättar Susanne Sölvgren.

– Jag vet inte varför de satte på den igen. Men det var jobbigt utan el, vi frös och kunde varken ladda telefoner eller skruvdragare, vilket innebar att vi varken kunde söka boende eller riva vår bostad.

Var blev Lars av?

– Han fick hyra en plats för sin husvagn på en bondgård uppåt Anderslöv till. Det blir allt vanligare att bönder hyr ut platser.

Fotnot. Grottbyn i Höör är en av de campingplatser i Skåne som håller öppet året runt. Dalabadets camping öppnar årets säsong den 29 maj.

Publicerad 23 May 2019 13:46