City Gross har presenterat statistik för vårens e-handel i Trelleborg.

City Gross har presenterat statistik för vårens e-handel i Trelleborg. Foto: Adobe Stock

Trelleborgarna bryter mönstret när de köper mat via nätet

Blandfärs och kycklingfilé toppar onlineförsäljningen

TRELLEBORG.

Trelleborgarnas köp av livsmedel skiljer sig åt beroende på om de handlar i butik eller online. Åtminstone gäller detta för dem som handlar på City Gross.

Av
Markus Celander

I januari i år lanserade City Gross i Trelleborg sin fullskaliga e-handel. Efter fyra månader konstaterar butikskedjan nu att trelleborgarna är mer benägna att köpa kampanjvaror och livsmedelskedjans egna varumärken på nätet än i butiken.

– De som handlar i butik går inte gång upp och gång ner för att hitta kampanjvarorna på samma sätt som man gör på nätet, där det bara är att skrolla och beställa alla specialerbjudanden med några enkla klick, säger Mikael Andersson, onlinechef på Bergendahls Food, som äger City Gross.

En anledning som ofta lyfts fram när man pratar om varför vi inte köper färskvaror via nätet är att man är rädd att varan inte ska hålla tillräckligt bra kvalitet och att den inte ska varit tillräckligt kyld under transporten. Men detta stämmer inte för City Gross onlinebutik under årets fyra första månader – åtminstone inte när det gäller blandfärs.

– För vår del är det mycket glädjande att blandfärs ligger i topp när vi räknar samman det som sålts mest via vår nätbutik under våren, säger Patrik Persson, butikschef på City Gross i Trelleborg.

En förklaring menar han bland annat är ny förpackningsmetod, så kallad skinpack, som medför längre hållbarhet på köttet. Tack vare den investeringen på 70 miljoner kronor minskade företaget köttsvinnet med 63 procent i hela koncernen under förra året, enligt Patrik Persson.

Fotnot. De varor som City Gross sålt mest i sin näthandel under årets första månader är blandfärs, bananer (fairtrade) och kycklingfilé medan lösviktsgodis, ekologiska bananer och potatis i lösvikt låg i topp i den traditionella butiken.

Publicerad 10 June 2019 16:02