Magnus Servin, vd och medgrundare till Hönsinge Hantwerksbryggeri, som ligger i en gammal smedja på Jordberga gods.

Magnus Servin, vd och medgrundare till Hönsinge Hantwerksbryggeri, som ligger i en gammal smedja på Jordberga gods. Foto: Arkiv/Markus Celander

Bryggare bjuder in till pubkvällar i sommar

Snart premiär för Hönsinge Bryggpub

KLAGSTORP.

Premiären för Hönsinge Hantwerksbryggeris nya satsning på en egen bryggpub närmar sig. ”Vi vill att alla ska vara välkomna, ha trevligt och smaka god öl tillsammans under avslappnade former i lantlig miljö”, säger bryggeriets vd Magnus Servin.

Av
Markus Celander

I sommar bjuder Hönsinge Hantwerksbryggeri in till Bryggpub i bryggeriet på Jordberga. Olika sorters folköl kommer att serveras och det blir även provsmakning av starköl tillsammans med enklare mat med lokala råvaror. Det kommer även finnas alkoholfria alternativ, förklarar Magnus Servin.

– Vi har under en längre tid haft tankar på ett pubkoncept och hur vi skulle kunna genomföra det i bryggeriet. När vi i våras fick tillstånd att servera provsmakning av starköl öppnade det upp för nya möjligheter för en bryggpub.

Om vädret tillåter blir det även uteservering, fortsätter han.

– Vi håller på att färdigställa vår uteservering med utsikt över slottsparken.

Den sista pubkvällen blir i början på augusti, men Magnus Servin påpekar att om konceptet med bryggpuben faller väl ut är det mycket möjligt att de fortsätter under hösten.

Hönsinge Bryggpub har öppet den 28 juni, 12 juli, 19 juli, 26 juli samt 2 augusti mellan klockan 16 och 21, utom den 26 juli då öppettiderna är klockan 18–22.

Publicerad 11 June 2019 09:10