Cajsastina Åkerström, aktuell med nytt album, kommer till Smyge Havsbad den 189 juli.

Cajsastina Åkerström, aktuell med nytt album, kommer till Smyge Havsbad den 189 juli. Foto: Pressbild

Cajsastina Åkerström sjunger i Smyge

Tredje gången gillt för viskväll i Smyge Havsbad

SMYGEHAMN.

Cajsastina Åkerström, Karin Tingne och den sjungande överläkaren Henrik Widegren uppträder på Smygehus Visfestival den 19 juli.

Det är tredje året i rad som Smygehus Havsbad bjuder in till visfestival under en kväll.

En av sångarna är Cajsastina Åkerström som firar 25 år som artist i år och är även skivaktuell med nya singeln "Aldrig försent" som släpptes i slutet av maj. Under kvällen uppträder också Henrik Widegren, vissångare, spexare och överläkare känd från bland annat SVT:s Fråga Lund. Tredje artisten som uppträder under kvällen är Karin Tingne från Skurup, kulturpristagare som bjuder på stämningsfulla låtar med ackompanj.

Smygehus Visfestival startades 2017.

– Vårt mål är att stimulera framförande, bevarande och nyskapande kring ett av våra alla starkaste kulturarv. Alla har en relation till visan även om vi inte tänker på det. Vi föds in i visan, sjunger den i förskolan, i skolan, när vi gifter oss, vid fester, barndop och begravningar, säger arrangören Ivar Sjögren i ett pressmeddelande.

Ivar Sjögren är själv är vissångare och har arbetat med Visfestivalen i Västervik samt driver Visfestivalen i Lund sedan 17 år.

Kvällen startar klockan 18.30, sedan inleds festivalen med visbingo klockan 18.30, en tävling där man inte behöver några förkunskaper.

Publicerad 18 June 2019 09:37