Bilen kvaddades på biltvätten.

Bilen kvaddades på biltvätten. Foto: Privat

Jessicas besök på biltvätten slutade med kvaddad bil

"Jag ska tvätta bilen för hand i fortsättningen, det är säkrast så"

TRELLEBORG.

Jessica Ingesson, 44, lär inte glömma besöket på OKQ8s biltvätt vid Maglarpsrondellen. ”Jag hann bara köra in och lägga bilen i friläge, så small det till”, säger hon.

Av
Markus Celander

Denna artikel är en återpublicering.

Biltvätten är av en sådan modell där bilen förs igenom på ett band. Det var när Jessica Ingesson lagt i friläge som bilen plötsligt slungades fram och rakt in i en nedfälld bom. Framrutan och motorhuven krossades.

– Jag fick en chock Det var först efteråt, när jag tagit mig ur bilen och borstade allt glassplitter av mig som jag förstod vad som hänt.

Hon har inte fått någon förklaring från OKQ8 om vad som egentligen hände, men vill ändå ge personalen på plats en eloge.

– De har skött det exemplariskt. OKQ8 gav mig en hyrbil och ska betala min självrisk.

Biltvätten sattes igång kort därpå igen efter att personalen kontrollerat den. Karin Hellgren, presschef på OKQ8, skriver i ett mejl till Kvp att samma typ av biltvätt används hundratals gånger varje dag – enstaka incidenter är ofrånkomligt, men det som hände Jessica Ingesson är mycket ovanligt.

– Generellt så kan inte en bil förflytta sig i hög hastighet om den är rätt placerad på bandet och i friläge, utan dras framåt väldigt långsamt av bandet.

Hur som helst kommer Jessica Ingesson aldrig mer att använda en automatisk biltvätt, säger hon till Lokaltidningen Trelleborg.

– Jag ska tvätta bilen för hand i fortsättningen, det är säkrast så.

Publicerad 11 July 2019 00:00