Hovrätten höjer straffet.

Hovrätten höjer straffet. Foto: mostphotos.com

Narkotikasmugglare får ökat straff

Tog in över 400 kilo narkotika via Trelleborg

TRELLEBORG.

En 64-årig lastbilschaufför dömdes för synnerligen grov narkotikasmuggling för att ha fört in över 430 kilo narkotika till Sverige från Holland i oktober förra året. Nu har hovrätten beslutat att ändra tingsrättens domslut och höjer mannens straff.

64-åringen överklagade tingsrättens dom om narkotikasmuggling. Nu har hovrätten beslutat att ändra tingsrättens domslut och höjer mannens straff från sju års fängelse till nio års fängelse.

Svensk tull fick information från sina holländska kollegor angående misstankar om en omfattande narkotikasmuggling till Sverige och att det pågick spaning i Holland mot ett nätverk som både tillverkade, transporterade och distribuerade narkotika.

För transporterna av narkotika anlitades olika chaufförer och 64-åringen var en av dem. Mannens privata mobiltelefon avlyssnades i Sverige och han talade med sin hustru om att han inte orkade med arbetet längre men hustrun svarade bland annat att han fick stå ut med det lite till, att de skulle fortsätta till jul och sedan sluta och att det skulle vara en guldkant med tanke på de år han hade kvar.

I lastbilen fanns dolt en pall med kartonger som innehöll cannabis, amfetamin, kokain och MDMA som värderats till cirka 64 miljoner kronor.

Mannen transporterade drogerna från Trelleborg till Sölvesborg, Häljarp, Landskrona och Mölnlycke. Hovrätten dömer därför mannen även för synnerligen grovt narkotikabrott och påföljden blir ytterligare två år.

Mannen är utvisad från Sverige.

Publicerad 01 August 2019 16:44