Nynningen anno 2019 och visartisten Matilda Magnusson kommer till Trelleborg. På scen står också skådespelaren Sven Wollter.

Nynningen anno 2019 och visartisten Matilda Magnusson kommer till Trelleborg. På scen står också skådespelaren Sven Wollter. Foto: Pressbild/Proletären

Sven Wollter och Nynningen gästar Stadsparken

Bjuder både på dikter, rock och uppmuntran

TRELLEBORG.

Proggbandet Nynningen, skådespelaren Sven Wollter och visartisten Matilda Magnusson är ute på turnén "Höj Rösten". Den 27 augusti landar de i Trelleborg.

Det är andra året i rad som Nynningen, Sven Wollter och Matilda Magnusson är ute på turné i Sverige. Under juli och augusti besöker de elva orter där de ger gratiskonserter på torg och i parker. Turnén arrangeras av tidningen Proletären och Idén med "Höj rösten"-turnén är att uppmuntra folk att just höja sina röster i vardagen, inte bara när det är valår.

Programmet innehåller både musik med bandet Nynningen och Matilda Magnusson samt diktuppläsning och kanske något annat inslag från skådespelaren Sven Wollter.

Arrangemanget startar klockan 18 och det är fri entré.

Artisterna

Nynningen var av de mest tongivande svenska banden inom det som i efterhand kommit att kallas för proggmusiken. Bandet bildades 1970 och släppte under samma årtionde flera bejublade album, bland annat ”För full hals” 1973. Efter flera år under radarn återförenades bandet under vintern 2016 och har sedan dess gjort flera spelningar.

Sven Wollter är en av Sveriges mest folkkära skådespelare och har också spelat in skivor där han tolkar kända kampsånger och har på senare år debuterat som författare.

Matilda Magnusson har gett nytt liv åt bland annat Afzelius gamla sånger med ett ljudmässig inslag av blues och country. Matilda har också gjort sig känd som en artist som tar ställning. Under de senaste åren har hon bland annat spelat på stödspelningar för Svenska Hamnarbetarförbundet och Ship to Gaza.

Publicerad 12 August 2019 09:17