Ystads tingsrätt dömer en 18-årig trelleborgare till samhällstjänst och att betala skadestånd till sitt misshandelsoffer.

Ystads tingsrätt dömer en 18-årig trelleborgare till samhällstjänst och att betala skadestånd till sitt misshandelsoffer. Foto: Arkiv/André Kvist

18-åring slipper fängelse – har börjat i gymnasiet

Döms till skadestånd och samhällstjänst för misshandel efter fotbollsmatch

TRELLEBORG.

Det blev skandalscener efter finalen mellan Skegrie och Klagstorp i TA-cupen i december i fjol. Nu har en av de inblandade fått sin dom i Ystads tingsrätt.

Av
Markus Celander

Den 18-årige killen var en av åskådarna på läktaren som efter slutsignalen hoppade in på plan och la sig i bråket som pågick där mellan spelarna.

Där ska han bland annat ha vräkt omkull en av Skegriespelarna.

På väg ut från Söderslättshallen ska samme Skegriespelare ha blivit attackerad en gång till av samma 18-åring. Enligt Skegriespelaren ska 18-åringen denna gång ha sparkat ned honom bakifrån.

18-åringen nekar, men två vittnen stödjer Skegriespelarens version.

18-åringen dömdes ett år tidigare, i december 2017, till 140 timmars ungdomstjänst för misshandel och grov misshandel.

Denna omständighet skulle egentligen inneburit att han dömdes till fängelse i 14 dagar för misshandeln i Söderslättshallen, men tingsrätten tar hänsyn till hans ålder, samt att han visar en positiv utveckling genom att ha börjat läsa på gymnasiet.

I stället döms 18-åringen för misshandel till 40 timmars samhällstjänst och skadestånd till Skegriespelaren på 5000 kronor.

Publicerad 11 September 2019 12:43