Statister sökers till filminspelning i Trelleborg.

Statister sökers till filminspelning i Trelleborg. Foto: Mostphotos.com

Statister sökes till inspelning av SVT:s nya serie

"Endast en inspelningsdag i Trelleborg, så nu gäller det att gå man ur huse"

TRELLEBORG.

På fredag den 20 september ska det spelas in en scen i Trelleborg till SVT:s stora satsning, tv-serien ”Jakten på en mördare”. Nu söker castingagenturen Southgate statister. ”Vi söker cirka 80 personer i åldern 20–70 år, män och kvinnor, alla kroppstyper, säger Ijda Parmatow, vd på Southgate.

Av
Markus Celander

Teveserien ”Jakten på en mördare” är baserad på reportageboken med samma namn av Tobias Barkman. Regissör är Mikael Marciman, som bland annat gjort ”Call Girl”, ”Gentlemen”, ”Lasermannen”, med fler.

Scenen som ska spelas in i Trelleborg på fredag kräver mycket folk, berättar Ijda Parmatow.

– Det är enda inspelningen i Trelleborg, så ta chansen, nu gäller det att gå man ur huse. Och de som vill delta ska vara tillgängliga hela dagen – vi har inga fastställda tider än, säger Ijda Parmatow.

Arvodet är mellan 450 och 650 kronor beroende på roll och arbetstid. Fika, och vid långa dagar även lunch, ingår. Dock ingen reseersättning.

Ansök på casting@southgate.se, skriv ”Jakten” i ämnesraden. Intresseanmälan ska innehålla: Nytagena tydliga foton i porträtt och helfigur. Håret måste visas tydligt. Storlekar i kläder och skor: längd, skjorta/blus, kavaj, byxor/jeans, skor (Serien utspelar sig på 1990-talet så statisterna bär tidstypiska kläder.)

Dessutom, påpekar Ijda Parmatow, har man redan sökt statistroll eller deltagit som statist i produktionen så ska man uppge det, samt vilken dag men var med och i vilken roll.

– Är man intresserad, så sök snarast. Vi tillsätter roller löpande.

Publicerad 16 September 2019 11:04