Bland artisterna finns Ulf

Bland artisterna finns Ulf "Masken" Andersson från gamla Malmöpopgruppen "Gonks". Han kommer med sitt band Rock´n Roll Torpedoes. Foto: Pressbild/Roland Pehrson

Artister ställer upp gratis för FUB Trelleborg

Konsertdag med ett gott syfte

TRELLEBORG.

Den 5 oktober kommer det att svänga rejält i Trelleborg. Då anordnas en stödkonsert för FUB, Föreningen för utvecklingsstörda ungdomar, barn och vuxna.

FUB, Föreningen för utvecklingsstörda ungdomar, barn och vuxna, är en ideell förening som finns i hela Sverige.

– I dag när man gör mycket indragningar i LSS så är FUB´s arbete viktigare än någonsin. Tack vare FUB så får deras medlemmar en meningsfull fritid och tillvaro i stället för att bara sitta hemma på olika gruppboenden, berättar Inger Aparicio som är initiativtagare till konserten och även konferencier under dagen.

I Trelleborg består föreningen av ett litet antal eldsjälar som anordnar aktiviteter varje vecka för sina medlemmar. Det är bingokvällar, disco, dans i Parken till levande musik, cafékvällar, utflykter till Bakken i Köpenhamn eller som nu i höst till Ullared, karaoke, olika sorters kurser till exempel tovning av ull. För att kunna anordna aktiviteterna så behövs pengar så därför ordnar föreningen konserten för att få in bidrag till FUB´s verksamhet.

– Alla artister ställer upp gratis och Trelleborgs församling lånar ut lokalen. ABF i Trelleborg trycker affischer och hjälper till med distribution av dessa runt om i stan, säger Inger Aparicio.

Det kommer att bli en varierad konsert med olika musikstilar, allt för att försöka tillgodose alla i publiken. Bland artisterna finns Ulf "Masken" Andersson från gamla Malmöpopgruppen "Gonks". Han kommer med sitt band Rock´n Roll Torpedoes, för dagen förstärkt med Steve Grahn.

– Jag gör det här för att jag hoppas att vi kan sprida lite musikalisk glädje från scenen, och sen hoppas jag självklart också att det kommer in en rejäl ˝sudd” med pengar som kan användas till att försöka sätta lite guldkant på tillvaron för detta gäller även för mina medmusikanter Steve Grahn, Fredrik Savbrant och Per Almlund, säger Ulf "Masken" Andersson.

Konserterna börjar klockan 14 i Församlingshuset i Trelleborg. Biljetter kan köpas på Söderslätts Bok&Papper.

Artisterna

Malene Falck från Danmark sjunger jazz och schlagers både på engelska, danska och svenska.

Johannes Antreski från Malmö är en ung vissångare.

Small Arms, är en grupp från Danmark som spelar på små instrument, därav namnet. Spelar och sjunger country och schlagers både på engelska, svenska och danska.

Ulf "Masken" Andersson från gamla Malmöpopgruppen "Gonks". Han kommer med sitt band Rock´n Roll Torpedoes.

Konferencier är Inger Aparicio som även kommer att bidra med ett par sånger.

Publicerad 29 September 2019 00:00