Enligt polisen ökar flödet av droger, inte minst tabletter och marijuana, i Anderslöv. Nu rapporteras om två elever på Väståkraskolan som uppträtt drogpåverkade under skoltid.

Enligt polisen ökar flödet av droger, inte minst tabletter och marijuana, i Anderslöv. Nu rapporteras om två elever på Väståkraskolan som uppträtt drogpåverkade under skoltid. Foto: Google Maps

Anderslöv: Elever var drogpåverkade i skolan

Narkotikahundar ska genomsöka skolan

ANDERSLÖV.

Två elever på Väståkraskolan har varit drogpåverkade under skoltid. Nu ska poliser besöka skolan med narkotikahundar.

Av
Markus Celander

Föräldrar har informerats, men rektorn Caroline Andersson säger i TA att de bör ta det med ro.

– Vi har läget under kontroll och vi är observanta. Något liknande har aldrig skett. Tidigare hundsök har inte visat någonting, men det är klart att vi höjer beredskapsnivån efter en sådan här händelse.

Skolan ska under den närmaste tiden öka informationen till eleverna om alkohol, narkotika, doping och tobak, och personal går extrarundor utanför skolan för hålla koll efter misstänkta aktiviteter.

En tredje elev på Väståkraskolan har påkommits med att ha en fickkniv i sitt skåp. Eleven var inte en av de drogpåverkade och fickkniven har inte använts på något sätt, enligt Caroline Andersson.

Bild: Elever på Väståkraskolan har uppträtt drogpåverkade. Enligt polisen ökar flödet av droger, inte minst tabletter och marijuana, i Anderslöv.

Publicerad 04 October 2019 13:49