KlaraBo löpte två av Trelleborghems fastigheter på Hovslagaregatan i vintras. Försäljningen var ett steg på vägen för att få in en del av det kapital som behövs för att kunna bygga nya bostäder.

KlaraBo löpte två av Trelleborghems fastigheter på Hovslagaregatan i vintras. Försäljningen var ett steg på vägen för att få in en del av det kapital som behövs för att kunna bygga nya bostäder. Foto: John Nordh

Häften av Trelleborgshems lägenheter kan komma att säljas

Minst 30 procent ska säljas under 2020

TRELLEBORG.

Nyligen beslutade kommunstyrelsen att minst 30 och högst 50 procent att Trelleborgshems lägenheter ska säljas under det kommande året.

Förslaget handlar om att sälja upp till hälften av Trelleborgshems lägenheter under 2020. Anledningen är att bolaget ska ta en mer aktiv roll i utvecklingen av staden. Det innebär att bolaget ska bygga fler fastigheter och då behövs finansiering.

I det nya ägardirektiven som kommunfullmäktige nyligen beslutade står det att ”Trelleborgshem ska vara en aktiv part i utvecklingen av staden och kommunen, bland annat genom att delta i projektet Kuststad 2025 och i andra aktuella exploateringsområden”.

Nya fastighetsbestånd är också planerade i området kring Övre och i Alstad.

När förslaget röstades genom i kommunstyrelsen röstade Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna för en försäljning medan Socialdemokraterna och Miljöpartiet röstade emot.

Ärendet kommer att behandlas i kommunfullmäktige under hösten.

Publicerad 05 October 2019 06:00