Under hösten kommer Trelleborgs FF att rekrytera tre spelare som ska representera klubben i eAllsvenskan. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Under hösten kommer Trelleborgs FF att rekrytera tre spelare som ska representera klubben i eAllsvenskan. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Stock Adobe

Trelleborgs FF satsar på e-sport

Uttagning till eAllsvenskan pågår

TRELLEBORG

. Trelleborgs FF satsar på e-sport och blir ett av lagen i eAllsvenskan säsongen 2019/2020. Rekrytering av spelare pågår och på kvällen fredagen 18:e oktober arrangeras ett uttagningsevent i Trelleborg tillsammans med Dreamhack.

Av
Åsa Meierkord

E-Allsvenskan är ett samarbete mellan Svensk Elitfotboll, DreamHack och Discovery. I eAllsvenskan gör lag från Allsvenskan och Superettan upp om SM-pokalen och prispengarna i FIFA.

– E-sport växer lavinartat och förra säsongens eAllsvenskan blev en succé. Satsningen vi nu gör ger oss en spännande möjlighet att utveckla Trelleborgs FF:s varumärke och nå ny publik, säger Mattias Kronvall klubbdirektör i Trelleborgs FF i ett pressmeddelande.

Under hösten kommer Trelleborgs FF att rekrytera tre spelare som ska representera klubben i eAllsvenskan och på kvällen fredagen 18 oktober arrangeras ett uttagningsevent tillsammans med Dreamhack.

Martin Biärsjö och Mika Loimi är projektledare för införandet av e-sport i Trelleborgs FF. Arbetet är en del i deras utbildning Sport Management vid Malmö Universitet.

Om eAllsvenskan

eAllsvenskan är Sveriges största professionella FIFA-tävling där några av de största klubbarna i Allsvenskan och Superettan gör upp om titeln och en ranking i kvalet till världsmästerskapet eWorld Cup.

Publicerad 08 October 2019 11:24