Foto: Anderslövs BoIK

Anderslövs BoIK har det i egna fötter

Nu skiljer bara 90 minuter på konstgräs från division 5

ANDERSLÖV.

Trots en darrig inledning på serien är Anderslövs BoIK nu bara 90 kvalminuter från att gå upp till division 5. "Känslan är bra, vi har en positiv trend i laget", säger tränaren Håkan Isgren.

Av
Markus Celander

Under försäsongen spelade laget bra på träningsmatcherna, något som Håkan Isgren tror kan vara en förklaring till att de sedan inledde serien med fem raka förluster.

– Det fanns en väl en känsla av att vi tyckte att vi var bättre än vi var, att vi inte behövde ta i och göra jobbet, inte springa utan bara rulla hem det ändå. Men så lätt är det inte.

Efter de fem förlusterna blev det möte, där de kom överens om att skärpa till sig, berättar Håkan Isgren.

– Vi sa att vi måste jobba för varandra, inte springa ut som elva individer utan som ett lag.

Mötet hjälpte, för, menar Håkan Isgren, han hade känslan av att laget var så pass bra egentligen att det skulle kunna konkurrera i topp 4.

Anderslövs BoIK slutade tvåa i serien och på kvalplats, och nu väntar returmöte borta mot kvalmotståndaren Oxie SK. Första mötet slutade med hemmaseger 4–1, så känslan är bra, enligt Håkan Isgren.

– Men siffrorna speglar egentligen inte riktigt matchen, som var rätt jämn. Men vi var mer effektiva än dem och satte våra chanser, och vår målvakt Gustav Blixt gjorde en jättematch och räddade säkert tre frilägen.

Anderslövs BoIK har riktigt gräs på sin hemmaplan, medan Oxie SK har konstgräs på sin.

Ni är inte så vana vid konstgräs?

– Nej, den enda motståndare vi hade i vår serie som har konstgräs var Korpen Malmö IF, men eftersom vi även har en konstgräsplan i Anderslöv så har vi tränat på den de senaste två veckorna inför matcherna mot Oxie SK.

Känslan inför bortamatchen?

– Vi har ett läge där vi kan avgöra det själva, vi har en trygghet att stå på och en positiv trend i laget, men ingenting är klart förrän efter 90 minuter, säger Håkan Isgren.

Kval till division 5 Oxie SK–Anderslövs BoIK spelar på lördag den 12 oktober klockan 14 på Oxievångs IP.

Publicerad 10 October 2019 16:42