Håkan Isgren.

Håkan Isgren. Foto: Privat

Allvarligt snack lyfte Anderslöv till division 5

"Vi kom överens om att skärpa till oss"

ANDERSLÖV.

Håkan Isgrens första säsong som tränare för Anderslövs BoIK slutade med att han förde upp klubben i division 5. "Vi hade en darrig inledning på serien i våras, men jag hade en känsla av att laget var bra nog att konkurrera i toppen", säger han.

Av
Markus Celander

Anderslövs BoIK är klart för spel i division 5 efter två kvalsegrar mot Oxie SK. Laget inledde dock serien darrigt i våras med fem raka förluster. Håkan Isgren tror att en förklaring kan vara övermod.

– Under försäsongen spelade vi bra på träningsmatcherna. Det fanns en väl en känsla av att vi tyckte att vi var bättre än vi var, att vi inte behövde ta i och göra jobbet, inte springa utan bara rulla hem det ändå. Men så lätt är det inte.

Efter de fem förlusterna blev det möte, där de kom överens om att skärpa till sig, berättar Håkan Isgren.

– Vi sa att vi måste jobba för varandra, inte springa ut som elva individer utan som ett lag.

Mötet hjälpte, för, menar Håkan Isgren, han hade känslan av att laget var så pass bra egentligen att det skulle kunna konkurrera i topp 4.

Anderslövs BoIK slutade tvåa i serien och på kvalplats, där motståndaren blev Oxie SK. Första mötet slutade med hemmaseger 4–1.

– Men de siffrorna speglar egentligen inte riktigt matchen, som var rätt jämn. Men vi var mer effektiva än dem och satte våra chanser, och vår målvakt Gustav Blixt gjorde en jättematch och räddade säkert tre frilägen.

Anderslövs BoIK har riktigt gräs på sin hemmaplan, men i returen på Oxievångs IP väntade konstgräs, vilket Anderslövsspelarna inte är så vana vid?

– Nej, den enda motståndare vi hade i vår serie som har konstgräs var Korpen Malmö IF, men eftersom vi även har en konstgräsplan i Anderslöv så tränade vi på den de två veckorna innan matcherna mot Oxie SK.

Om första matchen var jämn spelmässigt så slutade den andra matchen, trots konstgräs och bortamatch, med klar seger för Anderslövs BoIK, även denna gång med resultatet 4–1, berättar Håkan Isgren.

– Denna gång speglar siffrorna matchen bättre. Vi släppte inte till lika mycket bakåt och var mer disciplinerade i vårt försvarsarbete. Vi hade 3–0 i halvlek, så Oxie gav i stort sätt upp då.

Fortsätter du som tränare i Anderslövs BoIK?

– Tanken är så, men inget är riktigt klart än, vi håller på att diskutera.

Får ni behålla laget?

– Det tror jag, jag har pratat med en del spelare och de är positiva till att fortsätta.

Publicerad 14 October 2019 09:43