Isormen kommer tillbaka till Stortorget i vinter.

Isormen kommer tillbaka till Stortorget i vinter. Foto: Pressbild

Isormen väcks till liv igen

Klart för skridskobana på Stortorget i vinter

TRELLEBORG.

Den var saknad av många förra vintern, men snart kommer Isormen tillbaka till Stortorget. "Vi räknar med att den är klar för skridskoåkning lagom till jullovet", säger cityledare Lotta Wahlqvist.

Av
Markus Celander

Precis som tidigare år är det Trelleborg Citysamverkan som administrerar projektet, förklarar Lotta Wahlqvist.

– Och så är det vår medlem Bo Göran Andersson, BG, som tar hand om uppbyggnad och underhåll.

Enligt cityledaren är det tack vare BG:s engagemang i kombination med kommunledningens och Visit Trelleborgs vilja att glädja trelleborgarna som Isormen väcks till liv igen.

– Det är ett stort projekt att ansvara för, och det kräver resurser. Vi räknar med en kostnad på runt 700 000 kronor, troligtvis mer. De pengarna har inte vi som ekonomisk förening. Hjälp från olika håll är nödvändigt för att kunna ro detta i land.

Intäkter från sponsorer och eventuella stipendier räcker dock inte, vilket blev tydligt i fjol, berättar Lotta Wahlqvist.

– Projektet är i behov av stabilt kommunalt stöd och under året har vi haft mycket bra samtal med kommunledningen och Visit Trelleborgs styrelse.

När är det invigning?

– Invigningsdatum meddelas så snart isen är redo för de första skären. Därefter är Isormen öppen fram till 24 februari 2020.

Publicerad 04 November 2019 15:14