Torbjörn Lanker. Till höger lekplatsen.

Torbjörn Lanker. Till höger lekplatsen. Foto: Privat

Beddingestrands Föreningsråd avvecklas

Av
Markus Celander

BEDDINGESTRAND. Under oktober avvecklades Beddingestrands Föreningsråd. Rådet bildades 2011 och medlemmar har varit de flesta föreningar i området, såsom Vägsamfälligheter, idrottsklubbar, Byalaget, Villaägareföreningen, Bryggföreningar.

– Orsaken till avvecklingen är detsamma som drabbar många föreningar idag, det är svårt att få folk som vill engagera sig i föreningslivet, säger Torbjörn Lanker, som har varit föreningens sekreterare sedan starten.

Under åren har föreningen varit involverad i flera ärenden och initiativ som rör området, till exempel att Beddingestrand/Skateholm fick möjlighet till fiberinkoppling, samarbetet med Lilla Beddinge Bollklubb som resulterade i att en lekplats byggdes och att Beddingestrand Bad- och Bryggförening fick en badbrygga vid ”Pärlanstranden”.

I ett pressmeddelande säger föreningens siste ordförande Jan Svensson att det är tråkigt att de tvingats lägga ner föreningen.

– Nu får de tidigare medlemsföreningarna ta hand om kommande frågor och problem enskilt eller i samverkan med någon eller några andra föreningar.

Publicerad 06 November 2019 12:02