Idrottshall badar i mörker: "Är inte kommunens ungdomar och barn mer prioriterat?"

Förälder kritisk

TRELLEBORG.

Totalt mörker råder vid Söderslättshallen, där flera hundra barn befinner sig kvällstid, medan rådhuset där inte en kotte befinner sig kvällstid badar i lampljus. Föräldern Mattias Flisborn tycker att det är bristande logik.

Det är under årets mörkaste tid, vinterhalvåret, som flest barn och ungdomar vistas i Söderslättshallen. Därför borde belysningen vara bättre, menar Mattias Flisborn, förälder till två barn som båda idrottar i Söderslättshallen flera gånger i veckan.

– Barn och ungdomar kommer från kommunens alla delar och måste gå på parkeringsplatsen i mörker med tunga träningsväskor. De som cyklar eller går till hallen måste röra sig i mörker, säger Mattias Flisborn.

Mattias Flisborn gjorde ett inlägg på facebook där han jämför bilder av rådhuset i Trelleborg med Söderslättshallen.

Han skriver bland annat: "Varför i hela fridens namn badar hela rådhuset i ljus när där inte är en enda kotte som jobbar. Om det nu är så att detta behövs av någon anledning som inte jag kan förstå, varför är där näst intill kolsvart framför Söderslättshallen, där det är verksamhet och där hundratals barn och ungdomar är kvällstid. Hur tänker Trellebogs kommun här? Det hade varit väldigt intressant att veta. Varför har man upplyst utanför en kommunal byggnad där ingen jobbar och sen totalt mörker utanför en annan där det är full aktivitet? Är inte kommunens ungdomar och barn mer prioriterat än så?"

Inlägget blev väldigt kommenterat och delat. Många andra kommuninvånare håller med och ger även exempel på andra publika ställen i kommunen som också borde ha bättre belysning.

– Stortorget är ett ställe som jag också har reagerat över. Om det hade funnits bättre belysning på Stortorget så hade kanske också fler trelleborgare velat röra sig i stan kvällstid, det handlar ju om en trygghetskänsla, säger Mattias Flisborn.

Publicerad 14 November 2019 08:00