Bild från januari i år när det var premiär för utlämning av varor i Reko-ring Söderslätt. Platsen var parkeringsplatsen vid Östra Förstadsgatan 66. På bilden köper Gunilla Olsson ägg av Anna Sandquist från AnnaKagas från Vellinge. Nu har ett medborgarförslag om att ha Stortorget i Trelleborg som utlämningsplats fått avslag av politikerna i tekniska servicenämnden.

Bild från januari i år när det var premiär för utlämning av varor i Reko-ring Söderslätt. Platsen var parkeringsplatsen vid Östra Förstadsgatan 66. På bilden köper Gunilla Olsson ägg av Anna Sandquist från AnnaKagas från Vellinge. Nu har ett medborgarförslag om att ha Stortorget i Trelleborg som utlämningsplats fått avslag av politikerna i tekniska servicenämnden. Foto: Markus Celander

Politikerna säger nej till Reko-ring på Stortorget

Av
Markus Celander

TRELLEBORG. Ett medborgarförslag om Reko-ring på Stortorget i Trelleborg får inget gehör hos politikerna i tekniska servicenämnden.

– Det är inte det mest lämpliga stället. Det är ofta evenemang på Stortorget och inte så många parkeringsplatser. Vi tycker det passar bättre på Övre, och om där är fullt så hänvisar vi till Rådhusets parkering, säger Fredrik Schlyter (M), ordförande i tekniska servicenämnden, till TA.

Reko står för ”rejäl konsumtion”. I en Reko-ring handlar konsumenten lokalproducerad mat direkt från producenten utan mellanhänder. Information om utbud och beställningar sköts via Facebook, sedan sker utlämning av varor på en plats som bestämts på Facebook.

Publicerad 19 November 2019 09:51