Hanna Varmaz med prinsessan Sofia under prisutdelningen på Nalen i Stockholm.

Hanna Varmaz med prinsessan Sofia under prisutdelningen på Nalen i Stockholm. Foto: Ossian Langenborg

Trelleborgstjej prisades av prinsessa

TRELLEBORG.

Prinsparets Stiftelses hederspris som Årets Nätängel för barn och ungdom har tilldelats Trelleborgsbon Hanna Varmaz.

Av
Markus Celander

Hederspriset delas ut sedan fem år och syftar till att lyfta fram och hylla personer eller organisationer som gör något extra i kampen mot hot, hat och allmänt dålig ton på nätet, och som bidrar till att göra internet till en tryggare, trevligare och mer inspirerande plats.

Juryn bestod av H.K.H Prins Carl Philip, H.K.H. Prinsessan Sofia, Essi Alho (tf verksamhetschef Prinsparets stiftelse), Tiara Larsson, 17 år och Louiza Zakrisson, 17 år, och deras motivering lyder:

"En förebild, ett stöd och en livräddare. Det är några av många beskrivningar från de Hanna Varmaz berört och påverkat. Med en stor portion mod har Hanna vågat visa sig själv, såväl stark som svag. Hon har visat att man alltid duger som man är och att det riktiga problemet ligger hos de som påstår något annat. Genom de budskapen har hon både förändrat och räddat liv."

Årets Nätängel delas ut i några olika kategorier – övriga finalister i Hanna Varmaz kategori barn och ungdom var Ida Sanyang, Adrian Macéus och Nathalie ”Nattid” Danielsson, även hon från Trelleborg.

Publicerad 19 November 2019 10:38