Hyran höjs i Trelleborg. Exempel: En hyreslägenhet som kostar 5000 kronor i månaden kostar i stället 5095 kronor.

Hyran höjs i Trelleborg. Exempel: En hyreslägenhet som kostar 5000 kronor i månaden kostar i stället 5095 kronor. Foto: Mostphotos

Hyran höjs för 1300 hushåll

Av
Markus Celander

TRELLEBORG. Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen har avslutat de årliga hyresförhandlingarna i Trelleborg. Resultatet blev att hyran för cirka 1300 hushåll i Trelleborg kommer att höjas med 1,9 procent från den 1 januari 2020.

– Uppgörelsen ligger lägre än de kostnadsökningar fastighetsägarna har, säger Carl-Lennart Lagerström, affärschef på Fastighetsägarna Syd, i ett pressmeddelande.

Enligt Fastighetsägarnas uträkningar har den generella hyresnivån i landet sjunkit de senaste åren eftersom hyresnivåernas ökning varit lägre än inflationen.

– Den årliga hyreshöjningen bör följa den samhällsekonomiska utvecklingen. Hyresrätten är viktig eftersom den erbjuder människor ett flexibelt boende som inte kräver ett startkapital. Men om det ska finnas ett bra utbud av hyresrätter måste de som förvaltar hyresrätter ges rimliga förutsättningar, säger Carl-Lennart Lagerström.

Publicerad 20 November 2019 09:30