Stor fest för årets pristagare i Trelleborgsgalan som hölls i Söderslättshallen.

Stor fest för årets pristagare i Trelleborgsgalan som hölls i Söderslättshallen. Foto: Trelleborgs kommun

Årets trelleborgare utsedda på fullsatt gala

TRELLEBORG.

Söderslättshallen var fullsatt när de personer och företag som bidragit till utveckling av kommunen prisades och hyllades på Trelleborgsgalan nyligen.

Många var nominerade men det var elva pristagare fick ställa sig på scenen när Trelleborgsgalan arrangerades för för trettonde året i rad i en pimpad Södervångshall. På scenen stod också artisten Ace Wilder som underhöll under kvällen.

Nytt för i år var att alla personer och organisationer inom bland annat näringsliv, kultur, idrott och samhällsbyggnad presenterades samtidigt på scenen. Under V.I.P-minglet eller den så kallade förgalan presenterades vinnarna av Kraftsamlingspriset och Årets Nyföretagare för de speciellt inbjudna gästerna.

Årets alla pristagare med utdrag från juryns motiveringar:

Årets kulturstipendium: Simon Böös, "för sin ärliga musikalitet, sin finstämda spelglädje och genuinitet."

Årets Idrottsprestation: Joakim Limås, Trelleborgs Bågskytteklubb, "trelleborgsbågskytt rankad etta i Sverige både inomhus och utomhus."

Årets Förening: Gärdslövs Byalag, "föreningen bildades för 27 år sedan och har idag imponerande 400 medlemmar. Arrangerar konserter, yoga, pubaftnar, kolmila, pyssel och utställningar till glädje för så många."

Tångräkan: Pingstkyrkans Second Hand, "andra hand sätts i första hand, för att gynna människor, miljö och ekonomi – både här i Trelleborg och på andra håll där överskottet gör skillnad för livskvalitet och framtidstro."

Kraftsamlingspriset: Clarion Collection Hotel Magasinet, "med Trelleborgs bästa i sikte lyft blicken och visat ett mycket stort engagemang, nytänk och högt förtroende i sitt rekryteringssamarbete med kommunen."

Samhällsbyggnadspriset: Grönby Gårdscharkuteri, "hantverksmässig tillverkning, produktion på plats, servering och försäljning av lokalproducerade varor gör att Grönby Gårdscharkuteri bidrar till utvecklingen av landsbygden i kommunen."

Årets Nyföretagare: Mias Skönhetshörna, "med professionella och kunniga kreatörer har denna nyföretagare skapat sin egen framgångsrika hörna inom sitt skrå."

Visit Trelleborgs Guldpalm: Hällåkra Vingård, "ett företag som ligger i vår norra och vackra del och som utmärker sig både lokalt och genom att sätta Trelleborg på kartan långt utanför kommunens gränser."

Landsbygdsutvecklingspriset: Föreningen Böste Läge, "arbetar för att skapa och vara ett levande läge som både kan bevaras och utvecklas."

Trelleborgs kommuns Näringslivspris: VA Gruppen, "Trelleborgs största privatägda arbetsgivare med drygt 130 medarbetare i koncernen. VA Gruppen har genom förvärv av fastighet och utveckling av nytt kontor och verksamhetslokaler på västra verksamhetsområdet bidragit positivt till områdets utveckling."

Trelleborgs Allehandas Kulturpris: Lilla Beddinge Teater, "med obetvinglig passion och leklust har den lilla teatern på landet satt Söderslätt på teaterkartan."

Årets Företagare: Tom Johansson

Gästpris: Årets kultur på väg, Alf Pålsson, Per-Eric Sandell, Anders Persson.

Visit Trelleborgs Hederspris: Kerstin Fremberg

Publicerad 27 November 2019 10:25