Magnus Andersson och Alexander Tengryd blir assisterande tränare till Kristian Haynes (mitten).

Magnus Andersson och Alexander Tengryd blir assisterande tränare till Kristian Haynes (mitten). Foto: Pressbild

Klubbprofiler assisterar Haynes

Alexander Tengryd och Magnus Andersson blir assisterande tränare i TFF

Av
Markus Celander

TRELLEBORG. Trelleborgs FF har gjort klart med Alexander Tengryd och Magnus Andersson som assisterande tränare. Båda har en relation med klubben sedan tidigare.

Alexander Tengryd lämnade TFF 2012 efter 18 år i klubben som spelare och ledare. Efter det har han varit ungdomstränare i Brommapojkarna, A-lagstränare i Ängelholms FF samt ungdomstränare och assisterande A-lagstränare i Helsingborgs IF.

– Det är med stor glädje vi nu hälsar Alexander välkommen tillbaka till Trelleborgs FF. Han har under åren samlat på sig erfarenhet som kommer att vara väldigt värdefull för oss i vår fortsatta resa och vi vet att han den personlighet som vi söker och samtidigt ett stort hjärta för klubben, säger TFFs klubbdirektör Mattias Kronvall i ett pressmeddelande.

Magnus Andersson har tillhört ledarteamet i TFF de senaste fyra säsongerna, och har innan dess gjort elva säsonger som spelare i klubben.

– Magnus är en viktig pusselbit i vårt ledarteam där han bland annat bidrar med stor analytisk förmåga och kompetens kring fysisk uppbyggnad. Jag är mycket glad över att han fortsätter vara en del av vårt team under 2020, säger Mattias Kronvall.

– Vi har lyckats sätta samman ett team med riktigt stora profiler från klubben. Det känns inte bara otroligt roligt utan också helt rätt att Alexander och Magnus nu kommer att leda laget tillsammans med Kristian Haynes. Jag är övertygad om att de kommer komplettera varandra väl i erfarenhet, personlighet och ledarstil, avslutar Mattias Kronvall.

Publicerad 28 November 2019 11:07